Zonnepanelen

In Nederland wordt er steeds meer aandacht besteed aan verduurzaming, zonnepanelen zijn daarbij de go-to oplossing voor veel woningeigenaren! Ze zijn een duurzame bron van energie opwekken en hebben daarnaast vele andere voordelen! 

De voordelen van zonnepanelen 

Duurzaam energie opwekken is al een voordeel op zich, maar zeker niet het enige voordeel van zonnepanelen. Zonnepanelen helpen u met besparen op uw maandelijkse energierekening, de terugverdientijd van de investering is relatief laag, ze verhogen de waarde van uw woning/pand en zonnepanelen zijn verkrijgbaar voor bijna ieder budget! 

Duurzame bron van energie opwekken 

Het opwekken van energie doormiddel van zonnepanelen is 100% duurzaam. Zonnepanelen maken gebruik van de straling van de zon, wat een onuitputtelijke bron van energie oplevert. Deze bron zal dus in principe nooit een tekort veroorzaken zoals vele andere bronnen zoals bijvoorbeeld olie en gas wel doen. Zonnepanelen zijn degelijk, zorgen niet voor geluidsoverlast of lichtvervuiling en zijn veilig te gebruiken! 

Besparen op de maandelijkse kosten 

Met zonnepanelen op uw dak zult u uw energierekening flink zien dalen. Een groot deel van uw stroom wekt u zelf op en hoeft u dus niet af te nemen bij een leverancier. Door de stijgende energieprijzen is dit een groot voordeel van zonnepanelen en dit zult u ook direct merken als u ervoor kiest zonnepanelen aan te schaffen. Daarnaast krijgt u van uw energieleverancier een vergoeding voor stroom dat u terug levert aan het energienet. Zonnepanelen zijn hierdoor een zeer interessante oplossing om uw kosten te verlagen! 

De terugverdientijd 

De afgelopen jaren is de terugverdientijd van zonnepanelen aardig gedaald. Omdat zonnepanelen tegenwoordig wat voordeliger zijn dan voorheen kennen ze een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar (in sommige gevallen zelfs minder!). Nadat de zonnepanelen zichzelf hebben terugverdiend genereren ze dus 100% winst voor u! Aangezien de meeste zonnepanelen zo’n 30 jaar meegaan betekent dit dus dat u nog 23 jaar geld verdient aan uw panelen nadat ze zichzelf hebben terugverdiend. Dit levert u een veel hoger rendement op als wanneer u uw geld op een spaarrekening laat staan.

 

De voordelen op een rij 

  • Duurzame investering 

  • Direct lagere maandelijks energierekening 

  • Snelle terugverdientijd 

  • Meer rendement dan een spaarrekening 

  • Meerwaarde bij verkoop van uw woning/pand 

  • Weinig onderhoudskosten 

  • Lange levensduur en garanties 

Wilt u meer weten? 

Wij van Noord Nederland Duurzaam adviseren u graag! Wij helpen klanten met het hele aanschafsproces van zonnepanelen. Wij adviseren de klant over hoeveel panelen er eventueel nodig zijn, wij bekijken welke panelen het beste bij u passen en brengen een offerte op maat uit! 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek!

085-0603105 (ma-vr 10:00-17:00)